Védőnő BSc

Hamupipőkének jól jött, hogy volt egy tündér keresztanyja, aki segítette tanácsaival. Neked is volt pici korodban, a neve: Védőnő. Ő gondozta anyukádat a várandóssága 9 hónapja alatt. Életed első heteiben szoptatási, gondozási tanácsokat adott. Édesanyádra is odafigyelt, hogy a gyermekágyas időszak testi-lelki változásait könnyebben viselje. A védőoltásaid meglétét Ő biztosította. Cseperedésedet is nyomon követte és szüleiddel közösen kereste a megoldást az alvási nehézségekre, dackorszakodra, vagy éppen a testvérféltékenységedre. A jó védőnő családtag és csapatjátékos, együtt dolgozik a szülőkkel, gyermekorvossal és a szülész-nőgyógyásszal. Az iskoládban is találkozhattál vele a szűrővizsgálatokon, vagy éppen a méhecske-virág-beporzás témakörben megtartott felvilágosító-egészségnevelő órán.


Felvételi tárgyak

Kettőt kell választani: biológia, vagy fizika, vagy informatika, vagy kémia, vagy magyar nyelv és irodalom, vagy matematika, vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (egészségügy ismeretek), vagy egy idegen nyelv (választható nyelvek: angol, francia, latin nyelv, német, olasz, orosz, spanyol), vagy szakmai előkészítő tárgy (választható: egészségügyi alapismeretek, vagy közgazdasági alapismeretek).

A hallgatói jogviszony létesítésének feltétele (sikeres felvételi eljárást követően, passzív félév felvétele iránti kérelem esetén is) az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmassági vizsgálatról és minősítésről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendelet értelmében a Pécsi Tudományegyetem által szervezett orvosi egészségügyi alkalmassági vizsgálaton való megfelelés.


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali munkarend

Képzési idő: 8 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 240 kredit

Szakképzettség megnevezése: védőnő

Oklevélszerzéshez idegen nyelvi követelmény: Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév

Képzés helye: nappali Kaposvár, SzombathelyÁltalános információk

A Magyar Védőnői Szolgálat hungarikum, munkásságuknak köszönhető, hogy a lakosság átoltottsága közel 100%-os. E nagy múltú, a társadalom egészsége szempontjából fontos szervezetben elsősorban területi védőnőként lehet elhelyezkedni. Az iskolákban ifjúsági-, a kórházakban kórházi védőnőként lehet helyed. Egészségnevelés és -fejlesztés területén, valamint gyógyszer-, tápszergyártó cégek orvos/patikalátogatóként szívesen foglalkoztatnak jól képzett védőnőket. Ha kedvet kapsz a kutatáshoz, oktatáshoz, vár karunk Népegészségügyi MSc képzése, ami után PhD fokozatot is szerezhetsz doktori iskolánkban.

Egészség- és társadalomtudományi alapozó tárgyakkal kezdődik az oktatás (pl.: anatómia, élettan, etika, filozófia). A képzés gerincét a 3 fő tárgy, a szülészet-nőgyógyászat, a gyermekgyógyászat és a védőnői módszertan alkotják. A várandós és gyermekgondozás fortélyait demonstációs termekben sajátítod el, majd mentorok segítségével élesben is kipróbálhatod magadat kórházi és területi gyakorlatokon.PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

(72) 251 - 146

info@etk.pte.hu