Egészségügyi ügyvitel szervező BSc

Érdekel az egészségügy, de nem akarsz közvetlenül a betegekkel foglalkozni? Van érzéked az informatika és analitika iránt? Bírod a matekot? Ha igen a válasz, az ügyvitelszervező szakmát Neked találták ki! Kevesen tudják, hogy mivel is foglalkoznak az ügyvitelszervezők, pedig a munkájuk nélkülözhetetlen az egészségügyi ellátórendszerben. Születésedtől – sőt már azt megelőzően is – rengeteg egészségügy adat keletkezett Rólad, melynek rendszerezése és tárolása nemcsak a Te, hanem az állam érdeke is. Megfelelő adatállományok nélkül nem lehet hatékony költségvetést, vagy forráselosztást tervezni az egészségügyben. A képzés egymástól nagyon eltérő tudományterületeket – orvosi, egészségtudományi, gazdasági, informatikai, adózási, kontrolling, matematikai alapismereteket – ötvöz egy nagy egésszé.


Felvételi tárgyak

Kettőt kell választani: biológia, vagy fizika, vagy informatika, vagy kémia, vagy matematika, vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (választható: egészségügy ismeretek, vagy közgazdaság ismeretek), vagy egy idegen nyelv (választható nyelvek: angol, francia, latin nyelv, német, olasz, orosz, spanyol), vagy szakmai előkészítő tárgy (választható: egészségügyi alapismeretek, vagy közgazdasági alapismeretek).

A hallgatói jogviszony létesítésének feltétele (sikeres felvételi eljárást követően, passzív félév felvétele iránti kérelem esetén is) az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmassági vizsgálatról és minősítésről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendelet értelmében a Pécsi Tudományegyetem által szervezett orvosi egészségügyi alkalmassági vizsgálaton való megfelelés.


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali és levelező munkarend

Képzési idő: 7 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 210 kredit

Szakképzettség megnevezése: egészségügyi szervező

Oklevélszerzéshez idegen nyelvi követelmény: Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév (mindkét munkarend esetében)

Képzés helye: nappali Zalaegerszeg; levelező ZalaegerszegÁltalános információk

BSc oklevéllel a kezedben az elhelyezkedési lehetőséged rendkívül széleskörű, pl.: egészségügyi ellátás, gyógyszerészeti cégek, informatikai cégek, biztosító társaságok, pénzintézetek, államigazgatás, tanácsadó cégek, társadalombiztosítási kifizetőhelyek. A betöltött munkakörök skálája rendkívül széles: informatikus, ügyvitelszervező, irodavezető, menedzser, kontroller, tanácsadó, egyéb minőségbiztosítási és gazdasági munkakörök. Ha kedvet kapsz a kutatáshoz, oktatáshoz, vár az egészségügyi menedzser mesterszak és ha vonz a tudományos pálya, a doktori iskolánkban PhD fokozatot is szerezhetsz.

Az egészség- és társadalomtudományi alapozást követően a gazdasági világ rejtelmeibe bevezető tárgyak várnak (matematika, közgazdaságtan, egészség-gazdaságtan). A képzés során az egészségügyi informatikai rendszerhez kapcsolódó tárgyakat is hallgathatsz (rendszertervezés, adatvédelem, biológiai jelfeldolgozás), melyek segítségével könnyedén eligazodsz majd bármely intézmény számítógépes rendszerében.PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

(72) 251 - 146

info@etk.pte.hu