Egészségturizmus szervező BSc

Több mint utazásszervező! Egészségügyi szakember, akinek szívügye mások egészségének megőrzése. Ha szívesen foglalkozol emberekkel, nyitott személyiséged van, szeretsz programokat szervezni és érdekel az egészség megóvása akkor itt a helyed! Az egészségturizmus magában foglalja a gyógy- és wellnessturizmust is, ahol a kliensek fő motivációja az egészségi állapotuk javítása, egészségük megőrzése. „Naponta egy alma az orvost távolt tartja” a mondás szerint. A tendenciák azt mutatják, hogy egyre többen értik meg a közhely mögött rejlő igazságot: az egészség a legfontosabb kincs. Ismerve a betegellátási rendszer problémáit Te is könnyen beláthatod, hogy jobb a megelőzésre költeni. Ezt felismerve sokan párosítják az utazást egészségturisztikai programokkal, a gyógyulást pedig a kikapcsolódással.


Felvételi tárgyak

Kettőt kell választani: biológia, vagy fizika, vagy informatika, vagy kémia, vagy matematika, vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (választható: egészségügy ismeretek, vagy közgazdaság ismeretek), vagy egy idegen nyelv (választható nyelvek: angol, francia, latin nyelv, német, olasz, orosz, spanyol), vagy szakmai előkészítő tárgy (választható: egészségügyi alapismeretek, vagy közgazdasági alapismeretek).

A hallgatói jogviszony létesítésének feltétele (sikeres felvételi eljárást követően, passzív félév felvétele iránti kérelem esetén is) az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmassági vizsgálatról és minősítésről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendelet értelmében a Pécsi Tudományegyetem által szervezett orvosi egészségügyi alkalmassági vizsgálaton való megfelelés.


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali és levelező munkarend

Képzési idő: 7 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 210 kredit

Szakképzettség megnevezése: egészségügyi szervező

Oklevélszerzéshez idegen nyelvi követelmény: Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév (mindkét munkarend esetében)

Képzés helye: nappali Zalaegerszeg; levelező ZalaegerszegÁltalános információk

Korunk embere hangsúlyt fektet az egészséges életmód kialakítására, a testi-lelki harmónia megteremtésére és nemcsak a mindennapokban, a szabadidejét is ezen elvek szerint töltené el. Egészségügyi szervező szakemberként ebben tudsz segítséget nyújtani. Elhelyezkedésre gyógyszállókban, szanatóriumokban, rehabilitációs intézetekben, gyógy- és termálfürdőkben, wellness- és rekreációs központokban és az egészségturizmushoz kapcsolódó intézményekben lehet. Ha kedvet kapsz a kutatáshoz, oktatáshoz, vár az Egészségügyi menedzser MSc képzés. Ezután a doktori iskolánkban doktori címet is szerezhetsz.

Az egészség- és társadalomtudományi alapozást követően szakmai tárgyak várnak: rehabilitációs, rekreációs, prevenciós szakismeretek, turizmus rendszere és környezete, gyógyturisztikai alapismeretek, vendéglátás alapjai, szervezése, turizmus gazdaságtana, turizmus marketing, szálloda menedzsment, utazásszervezés, értékesítés. Szakképzett mentorok segítenek kipróbálni a megszerzett tudást a gyakorlatban.PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

(72) 251 - 146

info@etk.pte.hu