Egészségfejlesztő wellness terapeuta

A képzés célja
Olyan felsőfokú egészségfejlesztő- wellness terapeuták képzése, akik a wellness filozófiáját magukévá téve képesek a wellness életmód közvetítésére, egészségügyi ismereteikre alapozva, naprakész wellness ismereteik birtokában képesek munkahelyükön vagy egészségmegőrző, egészségfejlesztő és wellness szolgáltatást nyújtó intézményekben a kliens wellness állapotának felmérésére, majd annak szükségleteit figyelembe véve egyénre szabott megelőző, egészségfejlesztő, wellness programok összeállítására, megszervezésére és kivitelezésére. Az egészségfejlesztő- wellness szakember életmód, szépségápolási és táplálkozási tanácsadással, egészségfejlesztő turisztikai-, sport és rekreációs programok szervezésével, lebonyolításával illetve egyéb, a kliens egészségét szolgáló tevékenységekkel (masszázstechnikák, stresszoldó-technikák, környezeti terápia, balneo-, hidroterápia, alternatív mozgásterápiák) képes a kliensek egészségi állapotát javítani.

A képzés felépítése:
Egészségügyi szakterületen szerzett oklevél esetén: 1,5 év
Egyéb oklevél megléte esetén: 2 év
Az oktatás szemeszterenként 5-6 alkalommal (csütörtök, péntek, szombat) történik.

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése
Egészségfejlesztő- wellness terapeuta

Szakirányok és specializáció

Főbb tantantárgycsoportok:
Wellness ismeretek tanulmányi terület: wellness filozófiák, irányzatok, szolgáltatók, szolgáltatások, stb.
Táplálkozástudományi tanulmányi terület: táplálkozási rendszerek, élelmiszerbiztonság, alkalmazott dietetika, stb.
Fittness tanulmányi terület: test- és mozgástudatosítás, aquafitness, alternatív mozgásterápiák, masszázstechnikák, stretching technikák, sport és rekreáció, kardiofitness, stb.
Turisztikai tanulmányi terület: turizmus rendszere és környezete, Magyarország turizmusföldrajza, program- és rendezvényszervezés, turizmus- és szállodamarketing és menedzsment, stb.
Szépségápolási tanulmányi terület: szépségápolási ismeretek, stílus, stb.
Életmód-tanácsadás tanulmányi terület: életmód tanácsadás, környezeti terápia, keleti gyógyászati ismeretek, stb

Hol helyezkedhetsz el?
Az egészségfejlesztő- wellness terapeuta képzés keretében megszerzett ismeretek és készségek jól alkalmazhatók az egészségturizmus valamennyi területén, gyógy- és wellness szállodákban, gyógy- és termálfürdőkben, de valamennyi olyan intézménynél (cégek, iskolák, stb.) ahol hangsúlyt fektetnek a dolgozók egészségmegőrzésére, egészségfejlesztésére, a betegségek megelőzésére.

Továbbtanulási lehetőségek, doktori képzés
A szakirányú továbbképzést követően a hallgatók a Kar mesterképzésein is folytathatják tanulmányaikat, illetve a mester fokozat lehetővé teszi, hogy a hallgatók a Kar doktori képzésében vegyenek részt, melynek végén doktori fokozatot (PhD.) szerezhetnek.

Szakma szépségei
Az egészség megörzéséhez és fejlesztéséhez szükséges test- és mozgáskultúra komplex ismerete, átadása.

További információk
Jelentkezés feltétele: Orvos- és egészségtudomány, bölcsészettudomány, társadalomtudomány, jogi és igazgatási vagy hitéleti képzési területen legalább alapképzésben (korábban: főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél.

A képzés díja:
A szakirányú továbbképzés díjának megtekintéséhez kérem kattintson ide (a táblázat a lap alján található).

Részletes felvilágosítás
Bővebb információ a Tanulmányi Osztályon (cím: 7621 Pécs, Mária u. 5-7. tel.: (72) 251-146; Fax: 72/501-628 e-mail: info@etk.pte.hu) kérhető, illetve a kar honlapján, a www.etk.pte.hu címen található.

További információk/Megjegyzés
Az itt közölt információk tájékoztató jellegűek, az alapszakok/szakirányok indítási helyeit, indításának minimális hallgatói létszámait, a csatolandó dokumentumokat és a felvétel egyéb követelményeit a www.felvi.hu weboldal tartalmazza.

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

(72) 251 - 146

info@etk.pte.hu