Rekreációszervezés és egészségfejlesztés BSc

Ügyelsz a táplálkozásodra és a rendszeres testmozgásra? Érdekel az egészség és a sport? Fontosnak tartod a saját és a környezetedben élők egészségét? Kipróbálnád magad animátorként? Akkor a „reki” szakon a helyed! Az egészségfejlesztő munkájának célja az emberek egészségének megőrzése, a már betegséggel együtt élők életminőségének javítása. Rekreációszervezőként lehetőséged nyílik szabadidős programok tervezésére, szervezésére, lebonyolítására. Csak nyugi! Ez nem íróasztalhoz kötött munka! Változatos és kreatív, gyakran juthatsz sikerélményekhez. Okleveled szabadidős programok szervezésére, egészségfejlesztési projektekre, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok egészségfejlesztési feladatainak ellátására, rekreációs központokban, fitneszcentrumokban szervezői feladatok ellátására jogosít.


Felvételi tárgyak

Motoros alkalmassági vizsga (Alk) és kettőt kell választani: biológia, vagy magyar nyelv és irodalom, vagy matematika, vagy testnevelés, vagy történelem, vagy egy idegen nyelv (választható nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol).

A motoros alkalmassági vizsgáról bővebb információ megtekintéséhez kérem kattintson ide. A motoros alkalmassági vizsgálaton nem kell azon jelentkezőnek részt vennie, aki testnevelésből sikeres érettségi vizsgát tett és azt hitelt érdemlően igazolta.


Képzési terület: sporttudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali és levelező munkarend

Képzési idő: 6 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 180 kredit

Szakképzettség megnevezése: sportszervező, rekreációszervező és egészségfejlesztő

Oklevélszerzéshez idegen nyelvi követelmény: Az oklevél megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

Költségtérítési díj: 225.000 Ft/félév (mindkét munkarend esetében)

Képzés helye: nappali Pécs; levelező PécsÁltalános információk

Elhelyezkedhetsz különféle sportszervezeteknél és vállalkozásoknál, turisztikai szolgáltató központoknál, szabadidő-szervezési, oktatási, egészségügyi, és versenyszférában. Dolgozhatsz rekreációs központokban, fitneszcentrumokban, iskolákban turizmus- és rendezvényszervezéssel foglalkozó intézményeknél, gyógy- és termálfürdőknél, wellness hoteleknél, sportközpontoknál. Közreműködhetsz mentálhigiénés, egészségfejlesztő, egészségvédő, balesetvédelmi, rekreációs, sport, élmény- és életmódprogramok kidolgozásában és megvalósításában. Sokoldalú rendezvény- és programszervező szakember lehet belőled.

A képzés során medicinális, társadalom- és magatartástudományi ismereteket sajátíthatsz el, pl.:táplálkozástan, rekreáció elmélet, turizmus alapja, illetve az egészségfejlesztés, vagy mentálhigiéné. Ne ijedj meg, mozogni is fogsz a különféle motoros képességek és sportjáték órákon, valamint jobban elmélyülhetsz az animáció, rendezvényszervezés, vagy a kommunikáció, menedzsment és marketing terén is.PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

(72) 251 - 146

info@etk.pte.hu