Gyógytornász BSc

ÚJDONSÁG!

Gyógytornász BSc nappali munkarendű képzést indítunk a Szombathelyi Képzési Központunkban!
Bővebb info itt!

Szögezzük le: a gyógytornász nem masszőr és nem is aerobik oktató! A masszázs és torna diktálás csak egy szelete annak a sok eszköznek, amivel egy gyógytornász eléri a csodát: visszaadja a fájdalommentes mozgás örömét. Testedet magától értetődően (ki)használod nap mint nap, nem is gondolsz bele, mennyi izom, ín, ízület munkája kell a harmonikus mozgás létrejöttéhez. Ha kimegy a bokád, vagy becsípődik a derekad és minden mozdulatot fájdalom kísér, akkor jössz rá, hogy milyen fontos is az ép test. A XX-XXI. század életmódváltást generált. Ugye Te sem a grundon napestig focizva, fára mászva, avarba gurulva nőttél fel? Pedig ezek az ingerek elengedhetetlenek a korai mozgás- és idegrendszeri fejlődéshez. Gyógytornászként segíthetsz az inaktivitásból adódó problémák megelőzésében és kezelésében.


Felvételi tárgyak

Kettőt kell választani: biológia, vagy fizika, vagy informatika, vagy kémia, vagy magyar nyelv és irodalom, vagy matematika, vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (egészségügy ismeretek), vagy egy idegen nyelv (választható nyelvek: angol, francia, latin nyelv, német, olasz, orosz, spanyol), vagy szakmai előkészítő tárgy (választható: egészségügyi alapismeretek, vagy közgazdasági alapismeretek).

A hallgatói jogviszony létesítésének feltétele (sikeres felvételi eljárást követően, passzív félév felvétele iránti kérelem esetén is) az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmassági vizsgálatról és minősítésről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendelet értelmében a Pécsi Tudományegyetem által szervezett orvosi egészségügyi alkalmassági vizsgálaton való megfelelés.


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali munkarend

Képzési idő: 8 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 240 kredit

Szakképzettség megnevezése: gyógytornász-fizioterapeuta

Oklevélszerzéshez idegen nyelvi követelmény: Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév

Képzés helye: Pécs, ZalaegerszegÁltalános információk

Rohanó világban, de mégis mozgásszegényen élünk, ezért a gyógytornászoknak bőven akad feladata. Kreatív és empatikus személyiséggel te lehetsz a következő speciális terápia megalkotója, egy újdonsült Dévény, McKenzie vagy Schrott! Ha nem akarsz az egészségügyben elhelyezkedni, választhatsz fitnesz-, wellness-, sportközpontokat, sportegyesületeket, gyógyfürdőket és gyógyszállókat munkahelyedül. Kellő gyakorlattal magánpraxist is nyithatsz. Tanfolyamokkal bővítheted tudásod, de ha kutatni, oktatni szeretnél, vár a Fizioterápia MSc képzés, majd egészségtudományi doktori iskolánkban a PhD fokozat.

Az egészség-, orvos-, és társadalomtudományi alapok elsajátítása után jön jó sok anatómia. Ezen alapokra épülnek az izom/ízület működését megismertető tárgyak. A szakma fortélyait orvostudományi-, fizioterápia elméleti és demonstrációs tantermi gyakorlat segítségével sajátítod el, melyet követően – ha fogások már készség szintűek – területi gyakorlatokon, mentor segítségével próbálhatod ki magadat.Gyógytornász Bsc

Életképek a szak hallgatóival

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

(72) 251 - 146

info@etk.pte.hu