Dietetikus BSc

ÚJDONSÁG!

Dietetikus BSc nappali munkarendű képzést indítunk a Szombathelyi Képzési Központunkban!
Bővebb info itt!

Az vagy amit megeszel! Közhely ugyan, de igaz. A XXI. század stresszes, rohanó életmódja komolyan igénybe veszi szervezetünket. Testünk igényeire, jelzéseire fokozottan kell figyelnünk, ha meg akarunk felelni a modern kor kihívásainak. Te tudod, hogy mit eszel, iszol? Hogy miből mennyit lehet? Mik is az E-számok? Mik azok a rostok? Miért van szüksége a szervezetünknek antioxidánsokra? Dietetikusként választ tudsz adni ezekre a kérdésekre valamint arra, hogy milyen élelmiszereket, milyen folyadékokat fogyaszthatunk. Hogyan készülnek az egyes élelmiszerek, milyen minőségű és mennyiségű alapanyagokat használhatunk fel az egyes ételeink elkészítéséhez. Táplálkozási javaslatot tudsz megfogalmazni az egyes betegségek kezelésére. Megtanulod, hogy a tiltás helyett célravezetőbb a tudatos fogyasztás.


Felvételi tárgyak

Kettőt kell választani: biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy magyar nyelv és irodalom vagy matematika vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy idegen nyelv vagy egy szakmai előkészítő vizsgatárgy.

A hallgatói jogviszony létesítésének feltétele (sikeres felvételi eljárást követően, passzív félév felvétele iránti kérelem esetén is) az egészségügyi tevékenység végzéséhez szükséges egészségi alkalmassági vizsgálatról és minősítésről szóló 40/2004. (IV.26.) ESzCsM rendelet értelmében a Pécsi Tudományegyetem által szervezett orvosi egészségügyi alkalmassági vizsgálaton való megfelelés.


Képzési terület: orvos- és egészségtudomány

Képzési forma, munkarend: alapképzés (BSc) nappali munkarend

Képzési idő: 8 félév

Az összegyűjtendő kreditek száma: 240 kredit

Szakképzettség megnevezése: dietetikus

Oklevélszerzéshez idegen nyelvi követelmény: Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges.

Költségtérítési díj: 300.000 Ft/félév

Képzés helye: PécsÁltalános információk

Dietetikusként biztosan lesz helyed a munka világában. Gondolj csak bele! A civilizációs betegségekkel küzdők száma (pl.: cukorbetegség, elhízás, szív-érrendszeri betegségek) évről-évre emelkedik. A munkaerőpiac sok területén helyezkedhetsz el, nemcsak a betegágy mellett: gyógyszer-, tápszer-, élelmiszergyártó cégeknél, wellness-, fitness központokban, orvos melletti praxisban is van lehetőséged dolgozni. Lehetsz élelmezésvezető, indíthatsz saját vállalkozást. Ha kedvet kapsz a kutatáshoz, oktatáshoz, vár a táplálkozástudományi MSc képzés, illetve a doktori iskolánkban PhD címet is szerezhetsz.

Az egészség-, orvos-, és társadalomtudományi alaptudás elsajátítása utáni gyakorlatokon ételkészítési ismereteket tanulhatsz (Pl.: tankonyha). Az élelmiszerek összetételét A-tól Z-ig megismered, így a csomagolás apró betűs feliratait is értelmezni tudod. Az egyes betegségcsoportok étrendjének megtanulását követően tudásodat klinikai gyakorlatokon kamatoztathatod oktatóid és mentoraid segítségével.Dietetikus Bsc

Életképek a szak hallgatóival

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM
EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI KAR

7621 Pécs, Vörösmarty M. u. 4. -

(72) 251 - 146

info@etk.pte.hu